H Alpha Square, ξεκινώντας το 2003, ανέβαζε μία αγγλόφωνη παραγωγή το χρόνο και είχε καθιερωθεί ως η πρώτη αγγλόφωνη ομάδα επαγγελματικού θεάτρου στην Κύπρο. Από το 2011 ξεκίνησε την πορεία της στο Ελεύθερο Θέατρο της Κύπρου και σήμερα, δέκα χρόνια μετά, μετρά είκοσι-επτά ελληνόφωνες θεατρικές παραγωγές επί σκηνής.

Στις 27/10 στην Λεβέντειο Πινακοθήκη παρουσιάσαμε ένα οπτικογραφημένο αφιέρωμα στους ανθρώπους και το έργο της Alpha Square, σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σοφοκλέους. Το 60-λεπτο αφιέρωμα είναι τώρα διαθέσιμο στο YouTube. Την προβολή προσφώνησε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Η δεύτερη δράση της βραδιάς ήταν η παρουσίαση ενός επετειακού λευκώματος με φωτογραφίες από τις παραστάσεις μας των τελευταίων δέκα χρόνων. Το λεύκωμα πωλείται προς €10.00 και τα έσοδα θα διατεθούν για ενίσχυση του Συνδέσμου Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΣΕΑΝΑ). Το λεύκωμα διατίθεται στην Λεβέντειο Πινακοθήκη και επίσης θα πωλείται στα ταμεία των παραστάσεών μας.

Ευχαριστούμε βαθιά όλους τους συνεργάτες μας σε όλες αυτές τις δημιουργικές δουλειές, τους θεατές κάθε μας παράστασης και φυσικά τους χορηγούς των δράσεων της επετείου μας:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ / Γ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ /
ROYAL CROWN INSURANCE / DK DEMETRIADES / ATHOS DEMETRIOU LAW